Zbor gorskih vodnikov in licenčno usposabljanje

V sredini decembra smo izvedli tradicionalni Zbor gorskih vodnikov skupaj s stalnim licenčnim usposabljanjem. Letošnja lokacija zbora je bil Planinski muzej Mojstrana.

V dopoldanskem času smo izvedli stalno licenčno usposabljanje, ki je bilo letos praktične in teoretične narave. Najprej nas je naš član Janez Primožič peljal skozi osnove prve pomoči, s pomočjo reanimacijske lutke pa smo ponovili temeljne postopke oživljanja in pregledali vsebino prve pomoči. Vsi prisotni so se dobro vključili s konstruktivnimi komentarji in izmenjavo izkušenj. Sledilo je predavanje o turnem gorskem kolesarstvu in možnosti za kombinacijo le-tega z gorskim vodništvom, ki ga je predstavil Andraž Šparovec. Za zaključek usposabljanja je Peter Jeromel predstavil vodenje na polarnih področjih in izkušnje z letošnje tehnične delavnice IFMGA, ki je spomladi 2023 potekala na Svalbardu.

Sam zbor GV je potekal v prijetnem vzdušju s pregledom opravljenega dela v preteklem letu in izdelavo načrtov za naše prihodnje delovanje. V slavnostnem delu smo podelili diplome novim pripravnikom ZGVS  ter novim IFMGA gorskim vodnikom. Vsem iskrene čestitke.

 

Zbor smo zaključili ob prijetnem vodniškem klepetu.

Zahvaljujemo se Planinskemu muzeju Mojstrana za pomoč pri izvedbi zbora.