Tečaj TKV 1 za člane ZGVS

Naši člani so se mudili na tečaju za TURNO KOLESARSKE VODNIKE 1, ki ga organizira Komisija za turno kolesarstvo pri Planinski zvezi Slovenije. Spodaj kratko poročilo tečaja, ki ga je pripravil Gregor Kofler, ki je tudi avtor fotografij.

Na tem mestu se zahvaljujemo Komisiji za turno kolesarstvo za kvalitetno izvedbo tečaja in se veselimo nadaljnjega sodelovanja!

  1. DAN 6.10.

Ob 8.00 uri smo se zbrali v Kulturnem centru v Kočevju, kjer je sledil uvodni nagovor inštruktorske ekipe Komisije za turno kolesarstvo pri PZS (Tadej Kosmačin, Marjan Pučnik in Atila Armentano), za tem pa smo pričeli z teoretičnimi predavanji o tehnikah vožnje in o osnovnem servisu kolesa.

Sledil praktični del na isto tematiko v trail centru Kočevje. Po večerji pa je sledilo še predavanje o vodenju in varnosti skupine. Sledil je še družabni večer.

  1. DAN 7.10.

Ponovno smo pričeli po zajtrku ob 8.00 uri in sledil je še en pučen dan z predavanji o osebni in tehnični opremi, e-kolesih in predstavitvi turno kolesarskega vodnika. Za tem smo šli na teren, kjer so nam predstavil učno turo turno kolesarskega vodenja, kjer je bila v ospredju tudi vožnja v trail parku.

Po kosilu so si sledila predavanja o zakonodaji in pravni odgovornosti, prvi pomoči in reševanju ter nevarnosti pri turnem kolesarstvu. Sledil je ponovno prijeten družabni večer ob izmenjavi vodniških izkušenj.

  1. DAN 8.10.

Štart po zajtrku ob 8.00 s sledečimi predavanji: načrtovanje ture s pomočjo aplikacij ter priprava na turo in metode ocenjevanja in obvladovanja. Za tem je sledil teoretični izpit in priprava na izpitno turo.

Sledila je še izpitna tura v okolici Kočevja, kjer smo se razdelili na tri skupine. Po izpitu pa je sledila analiza ture, zahvala in odhod domov.

Izpeljava s strani inštruktorske ekipe KTK pri PZS je bila na profesionalni in visoko kakovostni ravni in bi se jim tako v osebnem kot v imenu ZGVS najlepše zahvalil. Vzdušje je bilo sproščeno, gorski vodniki in pripravniki pa izredno delovno aktivni in motivirani.

 

Najlepša hvala tudi UO ZGVS, da nam je omogočil in finančno pomagal pri izvedbi tečaja.

 

Grega Kofler