Predstavitve naših članov: Gregor Kofler

Sem Grega Kofler in z gorami sem dobesedno zrasel. Živim v najlepši vasici pod Triglavom, v Mojstrani, kjer me je oče že kot malega fantiča jemal s seboj na hribovske avanture tako poleti kot pozimi na smuči.

Veliko sva plezala in naučil ter navdušil me je že kot otroka za vse, kar je povezano z gorami. Že pri 19 letih sem postal tudi gorski reševalec ter malo kasneje alpinist ter alpinistični instruktor. Vmes sem pridobil tudi poklic profesorja za šport in po vsem tem sem opravil še zahtevno šolanje za mednarodnega gorskega vodnika IFMGA.

Medtem sva z ženo ustvarila športno agencijo Kofler Sport, ki nama daje kruh. Sedaj so to predvsem gorsko – vodniški in gorniški programi: plezanje, pohodi, večdnevni izleti, turno smučanje, tečaji varnega gibanja v feratah ali v gorah, tako doma kot v tujini; ter izposojo opreme, koles, prevozi, smučarsko šolo in še kaj bi se našlo. Na kar sem pa predvsem ponosen pa so trije sinovi, ki me nasmejejo tako doma kot v gorah. Starejša dva sta navdušena nad plezanjem, ta mali pa zaenkrat zelo rad hodi. Najlepše je, da odlično združujemo družino in poklic.
Gregor Kofler